Molécule - 22.7°C LIVE

Molécule - 22.7°C LIVE

Francie 19.7.2018 / 21:15 - 22:15
Electronic stage

Hudba je věda! Své by o tom mohl vyprávět Roman Delahaye alias Molécule. Pařížský DJ, producent a v první řadě dobrodruh, jehož zemité i prudce vzletné sety jsou ve skutečnosti dokonalou reflexí jeho výprav do mrazivých krajin Severního polárního kruhu. Na Colours 2018 představí další ze svých obdivuhodných přírodních soundtracků, který tentokrát nahrál při -22.7°C v jedné odlehlé vesnici v Grónsku.

Její název je Tiniteqilaaq. Má sotva 100 obyvatel a nachází na západním pobřeží země, kde několik měsíců nezapadá slunce a kde je sebevražda suverénně nejčastější příčinou smrti. Právě sem se Molécule, povoláním vyhledávaný zvukový inženýr, vydal načerpat inspirace a materiál pro další level svého hráčského umění. Nehraje v tom roli touha po exkluzivní izolaci kdesi na konci světa, ale spíš přirozené souznění moderního pojetí zvuku s energií a duchem vybrané přírodní oázy. 

Extrémní podmínky jsou žádoucí výzvou a jednotlivé zvuky a atmosféra místa jedinečnými klenoty, které je nutné okamžitě sesbírat a opracovat. Právě proto si Molécule s sebou na své objevné expedice, už od dob severoatlantického projektu 60°43’ North, vozí domácí miniaturní studio - klávesy, syntezátory, bicí automaty a především několik speciálních mikrofonů pro zachycení trvalých i pomíjivých okamžiků různorodých ekosystémů.           

Jeho tracky jsou o opětovaném spojení člověka s přírodou. Slyšíte v nich brutální kontrasty, od konfrontace se spalujícím mrazem přes výbuchy sluneční energie až po hledání ticha v krajině bortících se ledovcových gigantů. 

Sám o sobě tvrdí, že jeho tvorba je hluboce osobní a svým způsobem komorní. Právě proto asi své posluchače dokáže tak napřímo zasáhnout a rozložit na drobné atomy.