We Banjo 3

We Banjo 3

Irsko 16.7.2016 / 23:00 - 00:00
Drive stage

Energií pověstná irská hudba, bluegrass, old-time music a trochu rock´n´rollu. To vypadá na příjemný “celtgrass” večírek, odhadnete We Banjo 3 a vezmete si s sebou židli. Ouha! Na konci s ní máváte nad hlavou a nejradši byste ji samým nadšením rozmlátili.

Smíchejte dovednosti Flecktones a Punch Brothers a dostanete jednu z nejfantastičtějších koncertních irských skupin posledních let,” napsali o We Banjo 3, u kterých jak počítáte tak počítáte, pořád máte vizuální problém. Jasně, jsou čtyři.

Popularita dvou bratrských párů - Fergal a Enda Scahill a Martin a David Howley - od roku 2009 strmě stoupá. Střídají tenorová banja, mandolíny, kytary, housle a David zpívá jako klon Springsteena a Presleyho.

V celonárodní irské soutěži Irish Music Championship získali rodáci z Galwaye v hráčských kategoriích přes desítku titulů a každé ze tří alb dosáhlo na nejvyšší ocenění. Kdyby se to týkalo jen Irska, budiž, ale pod mistrovství a průzkumnictví We Banjo 3 se podepisují i přední evropské a americké hudební magazíny a vystoupení na veletrhu Womex jim také nespadlo do klína náhodou.

Zelený ostrov už je kvartetu dávno malý: procestoval půlku světa, zahrál si s The Chieftains, Sharon Shannon, Mumford & Sons, Ricky Skaggsem a Martin je brán za prvního irského banjistu, jaké ho přivítali v legendární Grand Ole Opry v Nashvillu.

Strhující koncert We Banjo 3 garantují, cožpak o to, odpovědnost za návštěvníky ale nepřebírají, míru tance by si měl prý určit každý sám. To se ale lehko řekne, když hned od začátku nasadí rychlost přecházející do gravitační fáze a odpoutat se od nich dá docela práci. Samozřejmě jde o nadsázku, jenomže nejlepší irskou koncertní kapelou nebyli několikrát vyhlášeni jen tak. V tom je ten háček.