Workshop: Marvan Shamma

Workshop: Marvan Shamma

20.7.2019 / 11:15 - 12:45
Meltingpot George stage

Kreativní řešení problémů – Jak generovat desítky řešení za jedno odpoledne Popis: Cílem workshopu je prozkoumat proces kreativního řešení problémů. To lze definovat jako mentální proces tvorby řešení problému. Zaměříme se na identifikaci problému pomoci tzv. FOCUS otázky a možnosti hledání řešení se skutečnou hodnotu pro lidi. Budeme pracovat ve skupinkách, krok za krokem pomocí přístupu “Design Thinkingu”, a to od základního průzkumu přes generování a výběr myšlenek a až po koncepci.

Marvan Shamma (CZE)
 
Marvan je respektovaný tech leader, jenž posledních 15 let kombinuje svou expertízu v oblasti umělé inteligence, zkušenosti s budováním vlastních startupů a své výjimečné dovednosti v řízení lidských zdrojů. Jeho posláním je „sdílet zkušenosti a pomáhat ostatním růst“, což mu pomohlo vybudovat si reputaci uznávaného mentora a kouče, zejména v oblasti inovací, technologií a budování vysoce efektivních týmů.

Po 15 letech budování vlastních podniků se nyní zaměřuje na pomoc vládám, podnikům a začínajícím firmám k dosahování vyšší efektivity prostřednictvím firemní kultury, pozitivní týmové dynamiky, etiky, kreativního řešení problémů a inovace.

Marvan se narodil v Bagdádu a přežil dvě války. Ve věku 12 let se přestěhoval do Evropy, kde jako dítě čelil mnoha kulturním a společenským výzvám, zejména při jeho snaze porozumět západnímu myšlení. Tato extrémní situace Marvanovi pomohla si vytvořit charakter člověka-leadera, mezi jehož hodnoty patří inkluze, diverzita, respekt, láska a odpovědnost.