Devakant - koncert

Devakant - koncert

Spojené státy 19.7.2019 / 17:00 - 18:00
Cylinders Gong stage

Americký skladatel, multiinstrumentalista, osobní flétnista Osha. Talentovaný malíř a sochař. Vytvořil přes 21 sólových alb, stovky kompozic a nespočet uměleckých děl. Věnuje se koncertům, vede workshopy a svá díla vystavuje v Evropě a Jižní Americe.

Devakant žije v současné době v Chile, ale během svého života procestoval nespočet rozmanitých míst. Vždy hluboce miloval hudbu a inspiraci pro svou tvorbu čerpal z různých duchovních tradic a kultur. Ovlivnil ho například gregoriánský chorál, indická klasická hudba, zenové kláštery a hudba Japonska, Tibetu nebo šamanské tradice Střední Ameriky. Celý život se zabývá hudbou s meditativním přesahem, kterou studoval od těch nejlepších mistrů hudby i meditace. Hře na bambusovou flétnu ho učil věhlasný indický mistr – Hauriprasad Chaurasia. Devakant se také učil hrát na starodávné indické nástroje sarangi, rudra veenu a řadu dalších.

Byl osobním žákem Osha, od kterého obdržel přímé zasvěcení do meditativní hudby, a roky s ním žil ve společném domě. Brzy se stal Oshovým milovaným flétnistou a na jeho přání mu téměř každodenně hrával během nejrůznějších událostí. Před svou smrtí si Osho žádal jeho hudbu ještě intenzivněji. Také Oshův odchod z tohoto světa provázela Devakantova flétna – ještě 100 dní po pohřbu hrávala svému mistrovi den co den na rozloučenou. O své bohaté hudební i duchovní cestě plné disciplíny a mistrovy lásky napsal Devakant knihu, která vyšla v prosinci 2018 a nese název In the Eye of the Hurricane: The Inside Story of a Disciple's Journey (V oku hurikánu: Vnitřní příběh o cestě disciplíny).