Skinny Lister

Skinny Lister

Velká Británie 14.7.2016 / 22:45 - 23:45
Drive stage

Podpora závislosti na jejich pijáckých vypalovačkách s chytlavými refrény je konečným důsledkem toho, proč věřit na zdravý humor: řádným sedmým členem kapely je totiž po okraj naplněný džbán rumu, kolující během koncertů mezi lidmi.

Před energií Skinny Lister přezdívaných “britští Pogues” se nelze schovat, ledaže byste ten džbán rumu do sebe komplet nalili. Což by moc nepomohlo: i přes těžkou ranní kocovinou by vás stejně pronásledovaly pochybnosti, jestli jste se čirou náhodu nezúčastnili společného mejdanu Flogging Molly, Dropkick Murphy a The Clash. 

Z této esence totiž pro vaši představu vychází hudba Skinny Lister. Londýnští Skinny Lister existují od roku 2009 a dnes mají zaslouženou pověst jedné z nejvíc energických a oblíbených kapel na Britských ostrovech. Na společných turné s Flogging Molly a Dropkick Murphys se o tom mohli přesvědčit také ve Spojených státech (v rámci Warped Tour), Japonsku a po celé Evropě, včetně davů na festivalu v Glastonbury. „Každá hudba končí šílenstvím a proto patří pouze mužům“, myslel si básník Ivan Diviš a samozřejmě se mýlil: na tom, že kapela jede na plné pecky má také podíl zpěvačka Lorna Thomas. “Bratr Max už s kluky hrál a protože jsem se chtěla dostat zadarmo na festivaly a vypít piva co se do mě vejde, naučila jsem se zpívat a tančit a přidala se k nim.

Znáte navíc zpěvačku, která si lokne rumu, nechá se přivázat bez padáku na křídlo dvouplošníku a létá nad krajinou? Mimochodem ta skladba a videoklip nesou název Colours. Image tanečních pijáků si udržuje spoustu kapel, jenomže pak vylezou na podium a vy dostane chuť tak maximálně na malé pivo, kdežto u Skinny Lister na stoly vyskakují i lidé, co v životě neřekli sprosté slovo a na barmana začnou zničehonic řvát vole. A pak si letí koupit jejich druhé album Down on Deptford Broadway, které skupina v plné parádě představí na Colours.