Metronome Blues

Metronome Blues

Česká republika 16.7.2016 / 16:00 - 17:00
Full Moon stage

Kiwi v Brně rozhodně neodpočívá. Tato věta uzavírala profil noisově rockového dua Gerda Blank, které na Colours úspěšně vystoupilo loni. Rhys Braddock, novozélandská polovina dvojice, se v letošním roce do Ostravy vrací, tentokrát s projektem Metronome Blues.

Základ jeho repertoáru původně tvořily převážně elektronické náčrty, které Braddock průběžně zaznamenával v Melbourne, Tokiu, Londýně a pochopitelně také na Novém Zélandě, a to ještě před založením Gerdy Blank. Sám autor mluví o „obalení starých kostí novým svalstvem“, ale rekultivace původních nahrávek se po nástupu Lukáše Baumanna a Honzy Čapka obratem změnila v práci na zbrusu novém repertoáru. Původně jemné popové struktury Metronome Blues začaly zničehonic ovládat mnohem temnější nálady, v nových písních se objevují vlivy The Cure, shoegaze a raného post punku. Staré kosti se začínají nebezpečně rozhýbávat.

První záznamy se ve zvukovém deníku Rhyse Braddocka objevily již někdy kolem roku 2000, původně sólový projekt se neustále vyvíjel a transformoval, aby nakonec po letech nečekaně vykrystalizoval do (prozatím) finální podoby v moravské metropoli. Rhys Braddock je pevnou součástí brněnské scény, nahrávky Gerda Blank vydává místní label X Production, on sám je součástí týmu okolo projektu Fair Price Music a v jeho studiu vzniklo už několik velmi zajímavých nahrávek (My Dead Cat nebo Veena) a další se chystají. 

Loni digitálně vydaná prvotina Metronome Blues shrnula původní upravené nahrávky, tím pravým debutem současné sestavy bude ovšem až chystané album, které bude pravděpodobně velmi odlišné. Novinka vyjde koncem léta ve spolupráci s časopisem Full Moon, Metronome Blues mohou být jedním z překvapení sezóny.