dalekko

dalekko

Česká republika 15.7.2016 / 16:30 - 17:30
Radegast Czech stage

Hudba dalekko se pohybuje na pomezí alternativního rocku a popu s prvky elektroniky a českými texty.

Hudební těleso dalekko vzniklo v roce 2013 jako původně dvoučlenný pražský studiový projekt tvořený zvukovým inženýrem Džianem Babanem aka dB a zpěvákem, kytaristou a automobilovým závodníkem Pavlem Sajnerem aka Sajnym. V roce 2013 vydávají eponymní debutové EP, na kterém si ohledávají svůj zvukový a hudební terén. O rok později vydávají singl Nechoďte ještě spát, který byl objeven pořadem Startér na Radiu Wave a poté vysílán na Radiu Wave a na Radiu 1. 
V lednu 2015 vydávají dalekko své debutové album s názvem Neběžel jsem tudy? Desku vydávají opět jako self­release, producentem je dB, koproducenty jsou Sajny a britský hudebník a producent Peter J. Charlton, který album také masteroval. Na desce účinkuje řada hostí. Album bylo vlídně přijato kritikou (Radio Wave, Respekt, Lidové noviny, Česká televize, kult.mix, Headliner aj.) 
Na jaře 15 dalekko představili desku v koncertní podobě. Kromě zakládající dvojice
tvoří živou kapelu bubeník Filip Hisem, který spolupracoval už na desce, kytarista Jan Prucek a baskytarista Jan Patka. 

V roce 2015 odehrála kapela cca 20 koncertů, mimo jiné na festivalech United Islands of Prague, Bažant Pohoda v Trenčíně nebo na Koncertě pro šumavskou divočinu. Rovněž vystoupila jako předkapela amerických indie kapel The Dodos nebo Radiation City. V roce 2015 byla skupina rovněž nominována na objev roku hudebních cen Vinyla. 

V lednu 2016 dalekko oslavili rok existence singlem Jet Lag v akustickém hávu a následně absolvovali krátké akustické turné. 

Od jara 2016 chystají další koncerty po celé ČR a současně připravují nový materiál na živé hraní i na budoucí druhé album.