Bboy Neguin

Bboy Neguin

Brazil 18.7.2018 / 15:00 - 16:30
Europe stage
19.7.2018 / 14:30 - 16:00
Europe stage

Jeden z nejoriginálnějších a nejtalentovanějších bboys světa. Spoupracoval s hvězdami jako je Madonna či Jennifer Lopez. Aktuálně je člen týmu Red Bull BC One Allstar.

Neguin, vlastním jménem Fabiano Carvalho Lopes, se tancem živí od 14 let. Začínal v ulicích svého rodného města Cascavel s free style a společenskými tanci. V roce 2003 poprvé zvítězil v B-Boyingu. Celosvětové uznání získal především pro svůj originální styl, který je fúzí brazilského bojového umění capoeira a breakdance. 
 
Získal nespočet ocenění a vítězství v Koreji, Brazílii, USA, Francii a také cenu World B-Boy Classics v Holandsku. V roce 2010 obsadil první místo na nejprestižnější akci svého oboru: na Mistrovství světa UBC a Redbull BC One v Tokiu, což z něj oficiálně činí číslo jedna v Bboy světě.

Neguin patří rovněž mezi všestranné tanečníky a na svých turné s ním rády spolupracují takové hvězdy jako Madonna, Jennifer Lopez, Xzibit, Marcelo D2, Charlie Brown Jr. a mnoho dalších. V současné době je členem týmu Red Bull BC One All stars a cestuje po světě, kde šíří své umění a kulturu streetdance. O velkém množství jeho fanoušků svědčí také počet zhlédnutí jeho videí na YouTube. Jeho životní i uměleckou partnerkou je talentovaná všestranná tanečnice a umělkyně Amy Secada.