TOKiMONSTA

TOKiMONSTA

Spojené státy 20.7.2019 / 23:00 - 00:00
YouTube Music stage

Její hudba vás rozpohybuje, její osobní příběh posadí na zadek. Před vámi na horizontu září komiksová persona TOKiMONSTA, v pozadí za nitky tahá americká producentka Jennifer Lee. Před lety jí byla diagnostikována vzácná choroba Moyamoya. Prodělala řadu náročných operací mozku, musela se znovu naučit chodit a komunikovat. Hudbu vnímala pouze jako nepříjemný nával studených zvuků. Přesto všechno v roce 2017 dobyla popové nebe. Její třetí deska Lune Rouge byla nominována na Grammy za nejlepší taneční/elektronické album. Stala důkazem i součástí přirozeného vývoje jedné fascinující umělkyně. 

"Během tvorby této nahrávky jsem zažívala ty nejtěžší a pravděpodobně i nejvíce povznášející chvíle mého života. Ta deska je příběh o tom, jak sama stojím na prahu smrti a rozhodnu se ji obejít," míní o svém osudu, jemuž se rozhodla dát hudební formu založenou na citlivé elektronice a hip-hopových beatech. Pojmenovala ji dle úplného zatmění Měsíce. 

"Krvavý měsíc je úžasný a vzácný jev z pohledu vědy a pro mě osobně je to také symbol změny," prozrazuje mladá DJka, jež dříve pilně studovala hru na piano a pracovala ve videoherním průmyslu. Cit pro audio-vizi v její tvorbě nelze přehlédnout. Snový artwork pro Lune Rouge pro ni dotahoval designer Max Prentis a inspiraci evidentně čerpal jak z japonského anime, tak ze Star Wars nebo Duny. I díky němu tak její hudební vzkříšení působí jako první kroky na cestě do fantazie, do pestrých a zvláštně uklidňujících sfér taneční elektroniky.