Amber Run

Amber Run

Velká Británie 20.7.2019 / 19:00 - 20:00
glo™ Fresh stage

Z hlavního proudu neutíkají, nebojí se ani popu, snaží se ovšem pracovat se svými největšími trumfy: emotivně silnými skladbami, upřímnými a tak trochu smutnými texty, nasazením na koncertech a vynikajícími videoklipy. Není divu, že hitová skladba I Found nasbírala přes padesát milionů zhlédnutí a další – Fickle Game nebo Pilot – se rovněž těší obrovskému zájmu.

Amber Run debutovali v roce 2014 epíčkem Noah, přidali další dobře přijaté skladby a získali smlouvu od Sony Music. Album 5AM a turné s Kodaline je ale paradoxně přivedlo na pokraj rozpadu. Sony se stáhlo, odešel bubeník a ostatní členové kapely s frontmanem, zpěvákem a kytaristou Joshuou Keoghem, viděli svou budoucnost černě. Nevzdali to a druhé album For A Moment, I Was Lost je znovu vrátilo do sedla. Jak sami tvrdí, jsou poučenější, zralejší a schopní více experimentovat se zvukem. 

Psaní a skládání písní je pro mě určitě katarzí, jakýmsi očištěním - především v ten moment. Ale stejně jako katarze je cenný důsledek vyjádření emocí, není to zcela úplný proces. Emoce, která vedla k tomu, že se vyjádříte v nějaké písni, nezmizí jen z toho důvodu, že jste o ní napsal píseň. Je to jako stroupek na kůži, se kterým si hrajete - do nějaké míry jím ventilujete své pocity - uzdravené, ale zároveň zůstává po nich jizva,” vyznal se Joshua Keogh.

Tento koncert natáčí Česká televize, uvidíte na ČT art.