Charlotte de Witte

Charlotte de Witte

Belgie 19.7.2018 / 22:30 - 00:00
Electronic stage

Razantní sety mladé producentky a DJky kopou s intenzitou a silou černých hřebců. Mají sílu bourat sály a stropy, žene je berlínský chlad, temnota, ale i neodolatelná touha nechat se odpojit od reality. Nelze jim uniknout a ve chvíli, kdy vás definitivně dostihnou, stojí za to se nechat příjemně zlikvidovat.

Nad DJským pultem provozovala černou magii poprvé už ve svých sedmnácti letech, v domácím belgickém tanečním vesmíru se nejprve uvedla pod vtipným mužským pseudonymem Raving George. Debutové album Weltschmertz pro ni v roce 2015 znamenalo tři zásadní věc. Za prvé ohlušující, patřičně hrdý vstup (nebo spíš vtrhnutí) na strnulou scénu pod vlastním půvabným jménem. Za druhé jasný signál do světa i mimo Evropu. A za třetí nepřeslechnutelný důkaz toho, že i surové techno, které mnohdy zní jako dlouhé a přesné chirurgické řezy, v sobě může skrývat různé emoční proudy včetně melancholie a téměř filmové atmosféry.        

"Tvoření hudby mi dává šanci naplno využívat emoční stránku elektroniky, kterou miluji. Hudba, která má i svou melancholickou polohu, je pro mě osobně mnohem zajímavější, ať už se bavíme o DJingu, samotné produkci, anebo když ji jen tak poslouchám sama doma," říká pětadvacetiletá hvězda, jejíž energickou skladbu My Feeling označil největší světový server o taneční hudbě Mixmag za nejlepší dance track roku 2016. V tom samém roce navíc v rodné Belgii získala cenu Red Bull Elektropedia pro nejlepší hudební producentku.

Její koncentrované sety mají několik poloh, ale jedinou valivou a skutečně nezastavitelnou sílu. Vzdor proti ní bude naprosto zbytečný.