AkDanGwangChil

AkDanGwangChil

Jižní Korea 20.7.2018 / 18:00 - 19:00
Drive stage by MINI

Program s názvem Akdan Gwangchil je kompilací současné hudebního vyjádření v rámci tradičního žánru. U příložitosti oslav 70. výročí osvobození Korey chceme tímto koncertem vyjádřit pravou podstatu svobody a jihokorejskou touhu po jednotě. V posledních letech jsme se věnovali interpretaci především jihokorejských hudebních stylů, včetně pansori, při této speciální příležitosti jsme se však rozhodli zhostit hudby západních části Severní Korey.

Konkrétně jsme zvolili žánr spirituální rituální hudby a lidové hudby Minyo, které v sobě nesou obrovskou energii a při koncertech umožňují silné napojení se na publikum. Na koncertě představíme nebývalou pódiovou formu této spirituální energie z provincie Hwanghae, která se v rámci regionu mimo jiné vyznačuje relativně umírněnou teatrálností. Hudební principy východních provincií nám tak slouží jak základ pro jedinečný a originální zvuk. 

Skrze soudobé aranžmá tradiční severokorejské hudby chceme reflektovat význam osvobození a jednoty, soudobou interpretací klasického chceme dopřít zaslouženou pozornost kultuře a hudbě, která kdysi spojovala obě části korejského poloostrova.