Acute Dose

Acute Dose

Česká republika 18.7.2018 / 19:00 - 20:00
Full Moon stage

Žánry jsou mrtvé. Původně šumperská, dnes už brněnská čtveřice Acute Dose suverénně žongluje s hudebními škatulkami a vysílá do světa poselství eklektického rockového mišmaše. Vsákli do sebe mathrock, postpunk, kosmický rock i vlivy popu, jazzu, soulu, psychedelie i elektroniky a ven vyplivli originální sound, který nemá na české scéně konkurenci.

Live Remake patřil k nejlepším domácím debutům roku 2015, následné předloňské album nazvané prostě II vydané na značce Červený kůň ještě rozvinulo vějíř inspirací a posunulo kapelu do pomyslné první ligy domácí alternativy. Floutkovský vokál frontmana Davida Pšeníčka, úsečné kytarové riffy a energické rytmy, to všechno jsou Acute Dose, nejméně doceněná kapela na domácí scéně. 
 
Nejoriginálnější čeští kytaroví eklektici, kterým by neznalý člověk netipoval ani kouska české krve,“ napsalo o nich AlterEcho a recenze ve Full Moonu dodává: „Dvě slova. Dva roky. Dva znaky. II je nahrávkou, jež si pro vysokou koncentraci úžasných melodií neustále musí uzurpovat pozornost. Protože je ale zároveň nahrávkou vzdušnou a přirozenou, patrně si toho ani nevšimnete. David Pšenčík zde v roli českého Kinga Krulea opět exceluje a zbytek kapely mu nezůstává nic dlužen. Jestliže bylo album Live Remake svěžím vánkem na domácí scéně, II je vichřicí. Brno má nové trendsettery.“