Booka Shade

Booka Shade

Německo 22.7.2017 / 23:15 - 00:30
ArcelorMittal stage

Legendární berlínské duo proslulo energickými živými vystoupeními s bohatou vizuální show a novátorským přístupem, čímž si několikrát vysloužili umístění mezi pěti nejlepšími live tanečními kapelami na uznávané žánrové platformě Resident Advisor. V letošním roce navíc vydávají dlouho očekávané nové album ve spolupráci s Craigem Walkerem, někdejším zpěvákem známé trip-hopové formace Archive.

Do povědomí hudebních fanoušků se začali dostávat od roku 2002, kdy založili významné vydavatelství Get Physical Music (Trentemøller, Damian Lazarus, Modeselektor, aj.). Tři roky nato následovala EP Mandarine a Body Language, která předznamenala jejich přelomový koncert na Sónar festivalu ještě týž rok. V roce 2006 vydávají album Movements, jež Booka Shade zajistilo statut klubové klasiky, který v nadcházejících letech nadále rozvíjeli. Následovaly koncerty s Depeche Mode, headlinování scénám na Coachelle a Glastonbury nebo vystoupení před statisícovým publikem na kultovní německé Loveparade.

Jejich remixová zásoba se pyšní jmény jako Depeche Mode, Moby, Hot Chip, Kings of Leon, Woodkid, The Knife a mnoho dalších. Booka Shade jsou též úzce spjati s BBC Radio 1. Byli uvedeni do Síně slávy Pete Tonga a zařadili se tak mezi zásadní umělce jako Moby, Erol Alkan, Basement Jaxx, Fatboy Slim aj., a taktéž nemohli chybět mezi účinkujícími na jubilejních oslavách předního světového rádia.

Poslední tři roky Booka Shade pracovali na novém albu Galvany Street s Craigem Walkerem, bývalým zpěvákem Archive. Album vychází v letošním roce a můžete se na něj, vedle průřezu dosavadní tvorbou, těšit živě na Colours of Ostrava!