Monster Ceilidh Band

Monster Ceilidh Band

United Kingdom 17.7.2016 / 15:15 - 16:30
Europe stage
17.7.2016 / 20:00 - 21:15
Europe stage

Vtěsnat do jedné věty ceilidh neboli taneční party a netvory si může v Anglii dovolit pouze jedna kapela. Ta navíc nabízí dvě verze, jednu divočejší než druhou: s elektrobeaty nebo akustickou. To si pak jeden nevybere.

Ale klid: Monster Ceilidh Band jsou považováni za ty nejlepší učitele a i totální taneční dřeva - ať už budou chtít nebo ne - naučí tradiční anglické, skotské a irské tance. Rychlé, rychlejší i ty pomalé. Zklamou-li, není vina na jejich straně:v takovém případě mají účastníci workshopu boty přibité k podlaze pořádnými hřebíky. 

Pětičlenní Monster Ceilidh Band z Newcastle, vedení akordeonistkou Amy Thatcher, patří do společnosti mladých britských skupin nově definujících ceilidh: tradiční a oblíbená hudebně taneční party, v minulosti spojená i s vyprávěním příběhů. Základem zůstává anglický folk (rozuměj tradiční hudba), ovšem Netvoři ji zkombinovali s elektronikou a tím se z nich podle obecného přesvědčení stali Supernetvoři. Patro hudebně-energické výjimečnosti sdílejí s Bellowhead, Lau nebo Treacherous Orchestra a poslední album Chargel jim přineslo nejen obdiv, ale i pozvání na festivaly mimo scénu anglického folku: třeba do Glastonbury.