Anna Kadeřávková, Miky Škoda, Noemi Kurialová: Po Evropě za kapesné

Anna Kadeřávková, Miky Škoda, Noemi Kurialová: Po Evropě za kapesné

13.7.2022 / 20:00 - 21:00
Europe stage

Pokud jde o zkušenosti, jazykovou vybavenost a schopnost orientovat se v novém prostředí, tedy sadu schopností žádoucí u absolventů při vstupu na pracovní trh, nic se nevyrovná cestování a pobytu v zahraničí. Jaké příležitosti skýtá Evropa pro studenty? Co všechno dnes nabízí slavný program Erasmus a další studentské projekty? Jaká je nejrychlejší cesta k informacím pro zájemce?

Anna Kadeřávková vystudovala hereckou konzervatoř a už během studia se do povědomí diváků zapsala hlavně díky roli Roziny v seriálu Ulice. Dnes se věnuje především natáčení filmů a seriálů nejen v Čechách a na Slovensku, kam si našla cestu díky obsazení ve slovenském filmu Šťastný Nový rok. Je velmi známá i svými kreativními a zábavnými příspěvky na sociálních sítích, především na Instagramu, proto ji můžete znát i jako influencerku, která ráda cestuje a své zážitky z cest často sdílí se svými sledujícími.

Miky Škoda. Zakladatel projektů X-Challenge, LeapMakers a v minulosti například i LowCost Race. Svými aktivitami se snaží hledat a upevňovat pozici Česka ve světě. Miky je původně fyzioterapeut, pedagog volnočasových aktivit a skautský vedoucí, který od dvaadvaceti podniká v různých odvětvích. Procestoval přes 40 zemí, vylezl několik čtyřtisícovek včetně Matterhornu a je autorem knihy Můžeš (po)dělat cokoli. Dnes čerpá ze zkušeností jak z podnikání, tak ze skautu a cestování, které aplikuje ve vzdělávacích projektech s cílem pomoci vývoji vzdělávání v Česku vstříc inovacím, zodpovědnosti, multioborovosti a systémovému kritickému myšlení.