Anna Marešová, Jan Rosický

Anna Marešová, Jan Rosický

19.7.2019 / 15:30 - 16:00
Meltingpot George stage

Technologie a funkční design: 3D ortézy a protézy, oživlá tramvaj T3 i legendární vibrátory.

Anna Marešová je produktová designérka zaměřující se na průmyslový design. Nejvíce zaujala média svojí diplomovou prací, a to návrhem erotických pomůcek pro ženy, které pak i zrealizovala a založila svou firmu pod stejným názvem Whoop.de.doo.

Jan Rosický je zodpovědný za globální expanzi firmy Invent Medical, kterou spoluzaložil (www.inventmedical.com). Invent Medical vyvíjí a vyrábí novou generaci zdravotních produktů na míru. Firma využívá prinicpy průmyslu 4.0 a technologie jako 3D skenování, 3D tisk, automatizaci pomocí umělé inteligence a IoT. Pro svou světovou unikátnost si firmu vybrala společnost HP jako marketingového partnera.

Tým Invent Medical v roce 2019 také získal cenu Medtech Breakthrough za nejlepší užití 3D tisku ve zdravotnictví a vyhrál dvě Red Dot ocenění včetně ceny Best of the Best. Před působností v Invent Medical pracoval Jan mnoho let jako UX designer. V rámci své bývalé designové kariéry, jako dosud jediný Čech, vyhrál prestižní mezinárodní designovou cenu udílenou Královskou společností umění v Londýně. Forbes zařadil Jana do svého výběru “30 pod 30”.