Mirabai Ceiba

Mirabai Ceiba

Německo, Mexiko, Spojené státy 20.7.2023 / 17:15 - 18:45
Cacao stage

Duo Mirabai Ceiba tvoří kytarista a zpěvák Markus Sieber a zpěvačka / harfenistka Angelika Baumbach. Markus a Angelika pocházejí z různých částí světa, on z východního Německa, ona je mexického a německého původu, narodila se v Arizoně a vyrostla v malé vesnici poblíž Mexico City.

Potkali se během edinburského Fringe Festivalu a brzy vytvořili pár jak v osobním životě, tak v hudbě. Jejich umělecké jméno Mirabai Ceiba odráží celosvětovou perspektivu páru. Mirabai byla legendární, hinduismu oddaná zpěvačka z 16. století a Ceiba je posvátný strom Latinské Ameriky. Duo Mirabai Ceiba věří, že lidé všech národů jsou jedním duchem. 

Angelika a Markus spolu vytvořili skutečně podmanivý styl hudby, ve které dominují mantry z tradice kundalini jógy a originální písně v angličtině i španělštině, které nezapřou vliv tradice původních obyvatel Jižní Ameriky a rovněž čerpají slova moudrosti od velkých mistrů, jako jsou Rúmí, Thich Nhat Hanh a Yogi Bhajan.

Prostřednictvím mistrně propracovaných nahrávek, jako je The time given to us, přináší Mirabai Ceiba okouzlující melodie propojující různé hudební prameny. Markus Sieber a Angelika Baumbach společně vytvořili desítku oceňovaných alb a během svých koncertů přenáší publikum do zářivého světa vnitřních prožitků, kde se s nimi můžete propojit.

Uvidíme je na Cacao stage a zúčastnit se můžete také jejich workshopů na Good Life stage ve čtvrtek a pátek.