Fvck_Kvlt feat. Edúv Syn

Fvck_Kvlt feat. Edúv Syn

Slovensko 16.7.2022 / 00:15 - 01:30
Full Moon stage

Na slovenské rapové scéně se toho děje opravdu hodně a zejména trapová scéna okolo trnavského Kvlt Crew je toho tím nejlepším důkazem. Pro vystoupení na Colours of Ostrava 2022 se spojily dvě zásadní osobnosti této scény – Fvck_Kvlt a Edúv syn, kteří se představí společně s DJem Žakhélesem, vystupujícím také coby DJ Kabal. Ten kromě toho, že svými beaty doprovází koncerty obou zmíněných osobností, produkuje i další nahrávky a vydává neméně zajímavou vlastní tvorbu. Živá vystoupení Fvck_Kvlta a Edova syna spojuje bezprostřednost, temnota a surová punková energie, oba se hlásí k estetice DIY. 

Fvck_Kvlt je trapovým projektem Denise Banga z trnavské punkové kapely The Wilderness. Debutoval albem Kvlt Teaching v roce 2019, které o rok později následovala kolekce Zabijem sa!, nominovaná hned na několik cen, včetně Radio Head Awards v kategorii Album roka / Cena kritikov. V loňském roce pak Fvck_Kvlt vydal hned dvě EP a výrazně se podílel také na novince Edova syna, která pod názvem Mám červené oči lebo stále plačem vyšla v prosinci 2021. V současnosti Denis Bango pracuje na třetím albu pod nickem Fvck_Kvlt, které by se mělo objevit v první polovině roku 2022.

Matej Myslovič aka Edúv syn oslovuje především svojí temnou, chytrou a často angažovanou poezií, rapuje o psychických chorobách, sebevraždě i antifašismu. Kořeny má ale v punkové scéně, dřív hrál v kapele Erika je moja, která stála na kombinaci baskytary a bicích. Později zjistil, že bariéra hlučných kytar mu překáží v otevřeném sdílení poselství, a tak se dostal k textově orientovanému trapu. Podobně jako Fvck_Kvlt debutoval také Edúv syn v roce 2019 albem Karel Gott je mŕtvy, keď hralo rádio, poté následovalo EP Plakala a na sklonku loňské roku konečně zmíněná kolekce Mám červené oči lebo stále plačem.