Darzack

Darzack

Francie 16.7.2022 / 01:00 - 02:00
glo™ stage

Elektronický fantom Paříže. Milý jednadvacetiletý mladík z francouzské Bretaně. Ovšem když nastupuje na scénu, je to jako kdyby nepřekonatelný bubeník hrdě kráčel do války. Nevyplatí se být nepřítelem, jeho útok je až příliš intenzivní a drtivý. Zato spojence čeká instantní techno-nebe!   

Zatímco jeho otec se věnoval herectví a matka filmovému make-upu, Darzack se už ve svých patnácti stal synem temnoty a vydal se do hlubin tvrdé elektroniky. Nešlo přitom pouze o hledání jakýchsi prapůvodních surových poloh, ale o symbiózu čistého techno-brutalismu s dynamikou a melodiemi, které zmrazeného statika transformují v divokého tanečníka. 

Část jeho umělecké etapy se uzavřela, našla smysl v pařížském undergroundu. Neskončil ovšem ve stínu tanečního podsvětí, naopak dokázal vystřelit ven na světlo, více do nitra evropského klubového vesmíru. Ano, stal se sice pravidelným bavičem velkých (techno)eventů jako Les TransMusicales, Piknic Electronik či Panorama, vedle toho ovšem nezapomněl na své renesanční kořeny spočívající ve hře na klavír, bicí nebo v pravidelných hodinách zpěvu. 

V Paříži tak dodnes praktikuje vlastní varité show, je bubeníkem disco-funkové kapely Bambino Jumbo a v neposlední řadě produkuje a vytváří další novou hudbu pod křídly vlastního labelu Maison Béryl.