Beata Hlavenková s Kapelou snů

Beata Hlavenková s Kapelou snů

Česká republika 15.7.2022 / 16:00 - 17:00
glo™ stage

Beata Hlavenková, pianistka, skladatelka, zpěvačka, aranžérka a producentka, je jednou z nejvýraznějších současných muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Její hlavní devízou je odvaha – odvaha experimentovat, hledat nekonvenční harmonie a aranžmá. Žánrová svoboda, opírající se o hluboké povědomí o jazzu, moderní klasické hudbě, popu i písničkářství, se ve všech jejích projektech prolíná s jasně rozpoznatelnou soustředěnou a citlivou interpretací.

Na kontě má vlastní alba oceněná prestižními hudebními cenami, spolupracuje jak s českými, tak světovými hudebníky, skládá hudbu pro film (Dukla 61, Zátopek) a divadlo (VerTeDance a další), pro děti (Pišlické příběhy, Ó, ó, ó, vajíčko), aranžuje písně pro symfonické orchestry. Právě za Zátopek Soundtrack byla nominována na filmovou cenu Český lev 2021 v kategorii Hudba. Je také hudební producentkou debutového alba Vojtěch Nýdla Dítě z větru. 

Se vznikem alba Sně roku 2019, jejího prvního zpívaného alba, postavila Kapelu Snů, kam přizvala trumpetistu a bubeníka Oskara Töröka, baskytaristu Miloše Petera Klápštěho a kytaristu Patricka Karpentskiho. 

S Kapelou Snů a řadou hostů jako Oto Klempíř, Thom Artway, Rich Perry, Vojta Nýdl, Tomáš Liška vydala u českého vydavatelství Minority Records v říjnu 2021 své šesté sólové album Žijutě, které získalo dvě nominace na Cenu Anděl 2021.