Red Baraat

Red Baraat

Spojené státy 17.7.2019 / 18:45 - 19:45
Drive stage by MINI

„Nemáme v úmyslu nechat lidi z našich koncertů odcházet, aby na nich zbyla suchá niť,“ tvrdí leader, hráč na buben dhol Sunny Jain. Red Baraat nejsou první ani poslední, koho nástup Trumpa a nedůvěra k systému nakoply k umíněnému vzteku. Segregační politice se staví oslavou diverzity a bez jakéhokoliv slitování zatápějí pod kotlem výbušnou směsí pandžábské bhangry, indické svatební hudby, hip hopu, jazzu a karibského chutney. Nejdivočeji jak dokážou, v nejpsychedeličtějších skladbách kariéry. Jinými slovy: takové je neznáme.

Ve všech směrech průkopnickou, globálními vlivy vířící kapelu explodující také neřízeným humorem založil jeden z nejlepších amerických jazzových bubeníků Sunny Jain. V New Yorku žijící rodák z  Pandžábu patří také k významným skladatelům originálně kombinujícím indické tradice a Bollywood s jazzem. Vystupoval se slavnou pákistánskou sufi-rockovou kapelou Junoon, natáčel s Peterem Gabriel, Davidem Byrnem nebo Norah Jones.

Red Baraat znamená Rudý svatební průvod a kdo někdy zažil neskutečně rozparáděnou indickou svatbu a zároveň měl možnost vidět koncert Red Baraat, možná by název přeložil výstižněji: Rozžhavený svatební průvod.

Na Colours strhující kapela představí nové album Sound The People, nepostrádající obecnější úvahy o migraci, vzrůstajícím nacionalismu, náboženské a společenské odlišnosti, potřebě kulturní harmonie a ztrátě identity.