Pierce Brothers

Pierce Brothers

Austrálie 20.7.2019 / 16:30 - 17:30
Česká spořitelna stage

Dva australští bratři, kteří před dvěma lety přijeli na Colours, odehráli koncert, a když si je lidi chtěli ze samého nadšení odnést domů, rozbrečeli se z toho dojetím. Možná si na to pamatujete. Teď se vracejí. S debutovým albem Atlas Shoulders. „A největší poděkování směřuje za našimi fanoušky. Díky těmto lidem žijeme tenhle bláznivý neuvěřitelný sen.“

O sourozencích Jacku a Patovi se už předtím v Austrálii tvrdilo, že jejich koncert patří mezi ty, které vám nakopou zadek. Brzy to vedle Ostravy pochopila i celá Evropa a Severní Amerika, nevěřícně zírající na neuvěřitelně energické nasazení sympatických dvojčat. Pierce Brothers začínali v ulicích Melbourne jako buskeři a zároveň tvrdí: „Everyone’s addicted to the grand illusion.”

V čem spočívá hudební kouzlo věčně dobře naladěných zpěváků, kytaristů a bubeníků? V indie folkrockovém zvuku obíhajícím po stejné dráze jako John Butler, Xavier Rudd nebo Mumford & Sons a chytlavých skladbách, na nichž si není těžké vybudovat závislost. „Pierce Brothers nemají před sebou nic jiného než slávu,” říkalo se docela brzy a po zkušenostech s dalšími australskými hudebníky začínajícími na ulici se nabízí otázka: mají snad australští buskeři nějaké privilegium na úspěch? Vypadá to, že ano, protože také u „brutálně upřímných" Pierce Brothers je radost sledovat, čeho už dosáhli. Rozeskákat tisíce lidí na koncertech, odjet turné s Benem Harperem, podepsat smlouvu s Warners, vydat úspěšně se prodávají epíčko Into The Dirt a teď očekávané debutové album Atlas Shoulders – znějící, jak si každý jejich fanoušek přál.

Album oslavuje ty jednoduché, ale zároveň ty nejdůležitější věci v životě. Je těžké se od něj odtrhnout,“ dočteme se v jedné z mnoha oslavných recenzí.