Flamenco minero - workshop

Flamenco minero - workshop

Česká republika 19.7.2019 / 16:30 - 17:30
YouTube Music stage

Členové hudebně tanečního seskupení Flamenco minero pocházejícího z Ostravy se po letech sešli, aby připravili společně workshop flamencového tance. Konkrétně návštěvníky festivalu naučí tanec Tangos, který je velmi ovlivněn jak latinskoamerickou, tak africkou kulturou.

Španělský temperament, muzika ,tanec jsou oslavou života a naučit se pár základních kroků, prvků a pochopit podstatu tohoto umění je výzva na celý život, přesto právě členové tohoto seskupení se pokusí Vám přiblížit radost z prožitků a energie, kterou flamenco doslova oplývá.

Kytara Alan Grezl - Flamenku se věnuje přes dvě desítky let, kytaru studoval jak ve Španělsku, tak i na mnoha master classes u flamenkových mistrů. Zabývá se taktéž zpěvem, hrou na arménský nástroj duduk a arabskou loutnu. Účinkuje jako zpěvák v ostravské artrockové skupině Kazachstán. 

Cajon Martin Bulava – vystudovaná hudební umělěcká škola Eduarda Marhuly obor kytara, bicí a perkusové nástroje. Člen bubenického souboru Bum Bum Band a popové skupiny B.A.R.T.

Tanec Lenka Vaňková – vystudovala obor tanec na umělecké škole Leoše Janáčka, zakladetelka taneční školy Flamenco Ostrava, choreografka a externí pedagog na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.