Étienne de Crécy (DJ set)

Étienne de Crécy (DJ set)

Francie 17.7.2019 / 20:30 - 22:30
YouTube Music stage

90. léta by bez něho neexistovala. Ve svých 50 letech dnes platí za živoucí legendu francouzské taneční scény. Když v roce 1995 vydal úvodní kapitolu hvězdné hudební ságy Super Discount, rozechvěla se i Eiffelova věž. Jeho vlivu se nešlo vyhnout, podlehli mu všichni.

Ve svém CV by mohl mít rovnou napsáno, že stvořil tzv. French touch neboli styl mixující francouzský pozitivismus a ležérnost se všemi podivnostmi z amerického a evropského disca 70. a 80. let. Jednoduše prvotřídní party. Od rána do rána. 

Pochází z Lyonu, francouzskou spojkou ve škole mu byl neméně proslulý DJ Alex Gopher. Pracoval jako zvukař, všechny možné i nemožné ledy prolomil v roce 1992 s vydáním dnes už ikonického debutu Pansoul. Právě v té době se začaly rodit legendy, právě v té době se o něm začalo mluvit napříč celým evropským hudebním spektrem. Každý díl z jeho trilogie Super Discount platí za svébytný kus epické skládačky, intenzivní klubovou nostalgii i artové cítění tu nenásilně prolíná s mainstreamovým sebevědomím. 

Raketové tempo ze svých počátků přitom nezpomalil dodnes. Jeho live sety se z řetězů utrhly už dávno a s velkou pravděpodobností už je nikdy nikdo znovu nespoutá. Jakmile na Colours 2019 rozpoutá obřadný rave, sežeňte si croissant a všechno hoďte za hlavu. Ta chvíle bude patřit nejenom jemu, ale především vám.