Enrico Sangiuliano

Enrico Sangiuliano

Itálie 20.7.2019 / 00:30 - 02:00
YouTube Music stage

Doma v Itálii ho považují klubový kult. S jeho lavinovým techno-soundem si ale nespojujte žhnoucí slunce nebo plážové duny. Debutové album nazval Biomorph a rozhodl se na něm zhudebnit evoluci lidstva. Už první skladba evokuje temný futurismus jak z Blade Runner 2049. Jasně, dynamika vás strhává k tanci, podvědomě ale správně tušíte, že tahle hudba má přesah. Má tu moc vás obklopit filmovou atmosférou a krom emocí do vás pumpovat i vědecká fakta. 

Taneční elektroniku začal Enrico tvořit v pubertálních 14 letech. Zuřil uprostřed 90. let, modlil se k The Fat Of The Land od Prodigy, domů si jednou ze školy odnesl zásadní Homework od Daft Punk. V severní Itálii pořádal utržené ilegální techno parties, na nichž vždy sám vystupoval. Deset let s ocelovou pravidelností objížděl jeden klub za druhým. Scéna tam nevytvořila jeho, on vytvořil ji. A vždy, když potřeboval, pozměnil si ji k obrazu svému. 

On a jeho dílo následně začaly divoce expandovat, jeho remixy slavných kolegů z různých žánrů začaly slavit úspěch jak v Evropě, tak Americe. Taneční parkety všech zemí jakoby se spojily a začaly sloužit pouze jemu. Mladému borci, jemuž tak trochu přestalo jít o přímočarou slávu a mnohem víc ho začaly poutat myšlenky. 

"Chtěl jsem vytvořit souvislou hudební cestu za novými možnostmi. Biomorph se zrodilo jako konceptuální album, které přesahuje klasické chápání hudby," levituje Enrico nad svou debutovou deskou, jejíž tracky v českém překladu připomínají souhrn velkých faktuálních knih: Funkční jednotka života, Vícebuněčná, Míra kosmu nebo Nový úsvit. 

Tohle všechno berte jako důvody, proč se jeho set na Colours 2019 opravdu nevyplatí propásnout. Každý by přeci chtěl zažít Velký třesk, nebo ne?