Emily Dust

Emily Dust

Velká Británie 19.7.2019 / 23:00 - 00:20
YouTube Music stage

Emily Dust patří k hvězdám britského electro undergroundu, má svůj pořad na rádiu BBC, kurátoruje mnoho festivalů a pravidelně bouří na Glastonbury. Loni byla rovněž hvězdou DJ scény veletrhu WOMEX.

Říká se, že pokud někdo drží prst na nevyzpytatelném tepu současné taneční elektroniky, je to právě ona. A ještě se u toho nahlas směje. Její DJ sety jsou jako výbušné hudební laboratoře. Naložené nikdy nekončícími návaly jiskřící energie a vtipu. Emily remixuje jako nikdo před ní (a snad ani po ní). 

Do svých krasojízd sampluje střepy z nejrůznějších tracků, divných zvuků i rozhovorů. Její extravagantní sety se nejprve proplétaly klubovou scénou v domácím Londýně, klikaté hudební cesty a především chuť experimentovat ji pak vedly za nejrůznějšími zvuky Jamajky nebo Brazílie. Když se zaposloucháte pozorněji, tedy těsně předtím, než se stejně necháte nadobro strhnout, uši vám rozvibruje prakticky všechno, čím se tahle vysmátá hipsterka kdy inspirovala. Od punku přes hip-hop a dubstep až po čisté techno, house anebo samozřejmě funk a afrohouse! Hudební pop-kultura je v podání Emily Dust neskutečná zábava a tak trochu pitomá radost ze (znovu)objevování.