Kygo

Kygo

Norsko 21.7.2018 / 00:30 - 02:00
Česká spořitelna stage

V roce 2015 získal od Spotify ocenění Breakout Artist. Díky skladbám Firestone (feat. Conrad Sewell) a Stole The Show (feat. Parson James), které v šestnácti zemích dosáhly na zlaté nebo platinové ocenění, se stal nejrychlejším umělcem, který kdy na Spotify dosáhl na jednu miliardu přehrání.

Jeho první album Cloud Nine se hned v prvním týdnu dostalo na první místo v hitparádě iTunes Dance Albums a v hitparádě Nielsen Soundscan’s Electronic Albums. Album si získalo nespočet pozitivních recenzí od kritiků, například časopis Rolling Stone je nazval "úžasným". Kygo debutoval v americké televizi v pořadu The Late Late Show with James Corden, kde zahrál akustickou verzi skladby Stole The Show (feat. Parson James). Vystoupil také v dalších pořadech jako Good Morning America, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon nebo The Ellen DeGeneres Show.   

Kygo se také loni dostal na obálku časopisu Billboard jako završení svého obrovského úspěchu. Jeho singl It Ain’t Me se Selenou Gomez se dostal do top 10 hitparády Billboard Hot 100 a získal zatím 608 miliónů streamů na Spotify. USA Today píseň vyhlásilo jako nejvážnějšího zájemce o oficiální hymnu toho léta s tím, že tropické rytmy s příchutí house "přímo dýchají létem". Singl First Time s Ellie Goulding se dostal na první místo iTunes ve čtrnácti zemích a debutoval na 9. místě hitparády Billboard Hot Dance/Electronic Songs. Videoklip k tomuto singlu vidělo přes 55 miliónů lidí. 22. září Kygo vydal EP nazvané Stargazing, které obsahovalo nové skladby Stargazing, This Town a spolupráci s U2 You’re The Best Thing About Me. Jeho nejnovější album Kids in Love se opět dostalo hned po vydání na první místo hitparády Billboard’s Top Dance/Electronic Albums. Všech osm skladeb se dostalo do singlové hitparády, čímž se celkový počet jeho skladeb v hitparádách zastavil na čísle 25.