Kamp!

Kamp!

Polsko 21.7.2018 / 18:45 - 19:45
Electronic stage

Jsou z Polska, jejich název ale pochází z dánštiny a znamená Boj! Pro agresi tu ale není místo, Kamp! jsou tři zvěstovatelé čisté mysli, popového zvuku a dokonale odvázané taneční euforie. Po hlavním proudu kormidlují suverénním stylem. Sílu čerpají z letního Slunce a posluchačům jí vysílají dvakrát tolik. Bodovali v USA, Anglii, Německu i v Čechách, jejich barvitou paletu energií ovšem Colours otestují vůbec poprvé.

V domácím Polsku se řadí mezi zavedené matadory tanečních klubových horeček. Sami bezmezně obdivují post-punkový Bauhaus, zvukově se ale inspirují rozjívenou disco-party osmdesátých let i toxičtější atmosférou britského tanečního vesmíru let devadesátých. "Všechno v taneční hudbě bylo už dávno řečeno a uděláno. Není tu nic nového, co by se dalo objevit. Ale je tu stále řada věcí, které můžete mixovat a dosáhnout tak úplně nové a originální kvality. Stejně tak je to otázka pocitů a emocí, které chcete k lidem vyslat. Tohle je vážně důležité, obzvlášť v situaci, kdy jste na tanečním parketu a někdo do vás pumpuje sice inteligentní taneční muziku, která ovšem naprosto postrádá jakékoliv emoce," zamýšlí se v rozhovoru pro MTV frontman kapely, zpěvák, klávesista a kytarista Tomek Szpaderski. 

V tomhle ohledu Kamp! sami o sobě ztvárňují pozoruhodnou kombinaci jednoduchých, optimismem prosycených melodií s melancholickými texty o rozpadlých nebo nikdy nenaplněných láskách a vztazích. Jakoby pro povrchové i hlubší rány na srdci a na duši nabízeli jediné, zaručeně spolehlivé řešení - tanec v měsíčním svitu s ďáblem. Pokud na sebe chcete nechat působit uvědomělý taneční mainstream, skandujte na Colours heslo Kamp!.