Ba.fnu + Bargainatt

Ba.fnu + Bargainatt

Česká republika 20.7.2018 / 20:30 - 22:30
Europe stage

Naše mezinárodně úspěšné inovativní elektro-akustické trio ba.fnu vás společně divoce roztančí s francouzskou bal folkovou hvězdou Bargainatt.

ba.fnu (Česká republika)  
ba.fnu = balfolk nuevo. Rebootovaná lidová taneční muzika. Staré evropské rytmy, zapomenuté tradiční nástroje, vlastních melodie a pulzující elektronika. Jednoduché a zábavné tance ze všech koutů Evropy. World music přenesená na taneční parket: lidové kořeny, moderní vlivy a nevysychající zdroj inspirace. Základní kroky nasajete za pár vteřin a pak už je to houpavá projížďka z Čech až do Bretaně a zase zpátky. Vlnění do rytmu, pogo a doudlebská polka povoleny! Od první vlny průkopníků spojení elektroniky s lidovou muzikou, jak byli Manau, Denez Prigent nebo Plantec, se ba.fnu liší především větší pokorou k lidovému odkazu a zároveň typicky českým nadhledem. Úspěch trio (Mikuláš Bryan: cistra, kobza, zpěv. Daniel Kahuda: niněra, zpěv. Šimon Vojtík: perkuse, elektronika, zpěv) ale slaví především v zahraničí, má za sebou festivaly ve Francii, Belgii, Portugalsku, Německu, Polsku, Litvě...

Bargainatt (Francie) 
Bal folk z jihu Francie. Taneční kolo inspirované tradičním repertoárem s příchutí jazzu roztáčí kvarteto s plnou energií, jakou jen houslistka, houslista, violoncellista a hráč na akordeon ze sebe dokážou v maximální míře dostat. Vyučili se na ulicích, takže dobře vědí jak roztančit dav. Ať už sami nebo společně s pražskou skupinou ba.fnu.