Aurora

Aurora

Norsko 19.7.2018 / 21:30 - 22:30
ArcelorMittal stage

Návrat sympatické zpěvačky, dnes už velké hvězdy a držitelky Norwegian Grammy Awards, nevychází pouze z předpokladu, že co ohromí napoprvé, ohromí i podruhé.

Je za tím víc: o dva roky starší Aurora Aksnes chystá nové album. A my bychom měli být znovu u toho, až se jejímu pohádkově tajemnému dark popu dostane zasloužených ovací, jaké ji potkaly s debutem All My Demons Greeting Me As A Friend - nositelem velkých popových momentů oceněných v Evropě i Spojených státech. “Myslím si, že je to hezká myšlenka - každý máme své démony. Malé i velké, kteří nás někdy v budoucnosti pozdraví jako přátele. A díky tomu se smíříte se vším, co se stalo vám i lidem, které znáte. Myslím, že je velmi důležité tohle podstoupit. Nemůžete zemřít nešťastní, ale žít poté šťastně je méně depresivní,” naznačila Aurora, kudy se ubírala její mysl při natáčení tohoto alba. Přetéká vzrušujícími melodiemi, nebeskými sbory, elektronikou vyváženou akustickými nástroji, vířením bubnů a nutkáním převést synthpop do roviny nedefinovatelné severské magie.

Tou nejlepší věcí, co pro sebe můžeme dnes udělat, je být šťastní,” uvedla v jednom z mnoha rozhovorů éterická zpěvačka, cítící se paradoxně nejspokojeněji na pomezí mezi fantasy a realitou, v tajemném vysněném lese - uprostřed přemítání o samotě, smrti, pochybnostech a lidech měnících se ve vlkodlaky. “Mám velmi živou představivost, která se většinou rozbíhá velmi divoce,” omlouvá se Aurora.

Tento koncert natáčí Česká televize, uvidíte na ČT art.