Gudrun von Laxenburg

Gudrun von Laxenburg

Rakousko 22.7.2017 / 22:00 - 23:00
Agrofert Fresh stage

Od společného přátelského jamování až po smlouvu s velkým labelem a koncerty na největších elektronických festivalech po Evropě. Šeptanda, hype šířící se přirozeně okolo skupiny... příběh formace Gudrun von Laxenburg je v dnešní současné hudbě vzácný. A je tak skutečný jako jejich rytmy.

Formaci tvoří přátelé z mládí: July, Christoph a Daniel: vystudovaný jazzový bubeník, klasický houslista a hard rockový kytarista. Nikdy nebylo pochyby o tom, že se budou věnovat hudbě. Ale určitě netušili, že vše vznikne takovou náhodou.

Vše začalo jako žert, nikdy jsme si nesedli a neřekli: vytvoříme kapelu, Dokonce naše jméno je žert: vzali jsme jména ulic, ve kterých jsme žili a udělali jsme z nich aristokratické jméno. Žert je důležitou součástí našich koncertů. Nejsme cool děcka v černých oblecích na scéně, jsme tam v kostýmech, děláme randál a užíváme si to společně s diváky,” říká Daniel.  

Základem jejich hudby je živé koncertování - syrový proud elektronické hudby s výraznými bubny a syntetizátory a zvuk, který se pohybuje někde mezi Daft Punk, Digitalism, Justice, The Prodigy a Chemical Brothers. Prostě rave v rock´n´rollovém balení - a navíc ve světélkujících vesmírnách kostýmech.