Bratři v Tricku Speciál

Bratři v Tricku Speciál

21.7.2017 / 18:15 - 19:15
ČEZ Family Park

Jedinečné a neopakovatelné představení, o jehož průběhu rozhodují diváci. Bratři v tricku přivážejí na Colours rekvizity ze všech svých představení. Ať už to je představení Malíři, úspěšná Plovárna nebo Prasečí cirkus.
Račte si připomenout či doplnit chybějící zážitky.

Žonglérské miniatury to jsou pečlivě vybraná čísla nejen z těchto představení a vložené do klobouku. Račte losovat! Zveme vás na neutuchající studnici humoru - laskavého i sebeironického, v kombinaci s bravurně zvládnutým žonglérstvím.
 

Recenze:

Bratři v tricku a jejich "Bratří speciál". Na počátku byl jeden klobouk. Děti i dospělí postupně losovali, co že to budou pánové Adam Jarchovský a Václav Jelínek hrát. Výsledek? Skvělý mix osvědčených scén z jejich stálého repertoáru (Prasečí cirkus, Malíři, žonglérská čísla V tricku!) a to vše vtipně, stylově, s prasetem i bez a za deště, který se tak dlouho nemohl rozhodnout, co se sebou, až to vzdal. Výborná exhibice, která dokazuje, že stačí málo, když víte, co děláte. A přesně v tomto bodě došlo včera na Výstavišti k zajímavému paradoxu. Bratrům v tricku na začátku stačilo pár kýblů, kuželek a overalů, aby si udrželi spokojené publikum, které stálo hodinu v dešti a skvěle se bavilo.
Dominika Prokopová, fullmoonzine.cz

Milou a po všech stránkách dokonalou cézuru v úterním programu plnila stálice festivalu – Bratři v tricku. Ti tentokrát (podle vlastních slov) neměli co předvést, tak naplnili klobouk papírky s názvy scének z jejich dosavadní tvorby a náhoda v rukou diváků pak určila program. To ve spojení s přirozeným humorem, kterým každou scénku oba členové souboru glosovali, pak tvořilo velmi příjemnou atmosféru, která dokázala diváky v chladném deštivém odpoledni příjemně rozehřát.
Dominik Melichar, Divadelní noviny



Historie původního dua Bratři v tricku sahá do roku 2009, kdy Václav Jelínek a Adam Jarchovský prezentovali svou společnou práci v rámci komponovaného večera na novocirkusovém festivale Letní Letná. V následujících letech svou show měli možnost předvést na celé řadě prestižních domácích akcí, jako například trutnovský festival nového cirkusu Cirk-UFF či opakovaně v rámci Letní Letné. V zahraničí se představili například na největším světovém festivale žonglování European juggling convention ve finském Joensuu a na dnech Evropy v Madridu.

Od svého počátku úzce spolupracují s o.s. Artists 4 Children, se kterým se pravidelně vydávají za dětmi do sociálně vyloučených oblastí po celém světě (Palestina, Makedonie, Bosna a Hercegovina, Indie). Jejich další pedagogická činnost je spojena s Centrem pro nový cirkus – Cirqueon, kde oba působí jako lektoři žonglování. Václav Jelínek, absolvent katedry alternativní a loutkového herectví na DAMU v Praze, vyučuje žonglování a manipulaci rovněž na katedře pantomimy na HAMU v Praze.
V roce 2010 se Bratři v tricku stali součástí souboru pouličního divadla V.O.S.A. Theatre, se kterým v témže roce reprezentují Českou republiku na světové výstavě EXPO v čínské Šanghaji. Právě zde se setkávají s Kristýnou Vlčkovou, provazochodkyní, žonglérkou a absolventkou cirkusové školy ve Francii L´École De Cirque de Bordeaux. Vzniká nápad užší spolupráce, která se poprvé realizuje pod hlavičkou (bra)Tři v tricku v představení Plovárna. V 2014 se na ulici vrací s představením Prasečí cirkus, v roce 2015 a 2016 pracují na nejnovější inscenaci Funus, premiérovanou v dubnu 2016.