The Goddamn Gallows

The Goddamn Gallows

Spojené státy 16.7.2016 / 20:15 - 21:15
Drive stage

Na první dojem sice nedáte, pohled na The Goddamn Gallows vás přesto utvrdí v rozhodnutí, že pustit s kterýmkoliv z nich dceru na rande, by asi nebylo ve vašem zájmu. Dáte jim ale šanci, vždyť z pětice potetovaných týpků s kontrabasem, valchou, banjem, kytarou a bicími by se nakonec mohla vyklubat alternativní country kapela a čert vem jak vypadají, řeknete si.

Spustí koncert, zpěváci se sípavě rozeřvou, uslyšíte snad ty nejsurovější zvuky, jaké kdy akustické nástroje vyloudily a patříte-li ke starším ročníkům, začnete se rozhlížet po tlačítku požárního hlásiče. Protože do klubu, kam jste pravděpodobně zabloudili náhodou, jsou zbraně zakázané. Přitom vás mělo trknout, že na nějaké countrymany opravdu moc nevypadají, vždyť ani nenosí kovbojské klobouky a na akordeonu jste mohli zahlédnout dost direktivní nápis: this machine was made to kill careers. 

Podobnost s nejslavnějším hoboes - Woody Guthriem - ačkoliv se to nezdá, by tu byla: kytarista Mikey Classic, bubeník Baby Genius a kontrabasista Fishgutzzz zpočátku na cestách po americkém západě žili v opuštěných budovách, squatterských táborech nebo na ulici. Než se vydali na čtyřletou cestu v dodávce a narazili hráče na valchu Tv´s Averyho a slavného madolínistu Jayke Orvise (357 String Band). Ten kapele udal nový směr a pomohl v roce 2009 natočit album Ghost of The Rails. Už s nimi není, vystřídal ho banjista Joe Perreze, na věci to nic nezměnilo: “twanged-out punk rock gutterbilly” zní pořád pekelnicky.

The Goddamn Gallows patří mezi nejtvrději pracující kapely, jsou prakticky pořád na turné, kdy běžně hrají se Slim Cessna's Auto Club, Mad Sin a potkali se také s králem surfu Dickem Dalem. Poslední album The Maker natáčela skupina v Nashvillu v produkci Andy Gibson, steelkytaristy Hanka Williamse III. takže si vrána sedla k vráně.

The Goddamn Gallows si na nedostatek zájmu, natož práce, nemohou stěžovat, jedno přání se jim ale už nikdy nesplní: vždycky si totiž toužili zahrát s Motörhead. Proč asi?