The Electric Swing Circus

The Electric Swing Circus

Velká Británie 15.7.2016 / 17:45 - 18:45
Drive stage

Cirkusové šapitó zabydlené špatnými muzikanty. Nebo tam drezírují zvířata tančící na elektroswing, o kterých jsme předtím nikdy neslyšeli.

Zpívající swingové sestry Laura Louise a Bridget Walsh totiž práskají v manéži bičem bez jakýchkoliv představ o právu na přestávku. “Jeden z vrcholů festivalu Glastonbury,” odpověděli organizátoři na otázku, jak to s The Electric Swing Circusem v roce 2013 u nich dopadlo. 

Šestičlenná kapela z Birminghamu má docela slušný rozhled po 30. letech Jazzovém věku: vzpomínají na Benny Goodmana a z hitu Caba Callowaye Minnie the Moocher si udělali vlastní výbušnou skladbu Minnie. Jenomže The Electric Swing Circus žije tady a teď, takže taneční směs skáčka, jazzu, dubstepu, funky a swingu roztáčejí ponejvíc elektronikou a kytarou Toma Hylanda. 

Vytvářet hudbu rozmanitou obohacenou o další styly pomáhá udržovat žánr živý, pulzující a poskytuje tomu prostor pro změnu. Electro swing přichází také s myšlenkou zapomenout na současné problémy, obléci se jako v minulosti a prostě se jen bavit. Mám rád tento ´life-style´aspekt electro swingu, dodává to hodně hudbě i atmosféře,” vysvětluje prográmátor Rashad Gregor, co pro ně znamená elektroswing.

Na letošní rok chystá kapela nové album a jestli bude jen z poloviny tak dobré jako debut, abyste si raději přibalili taneční střevíce navíc.