Jan Blomqvist & Band

Jan Blomqvist & Band

Německo 16.7.2016 / 00:15 - 01:30
Agrofert Fresh stage

Producent, programátor, kytarista a zpěvák vymyslel chytrou fúzi melodického elektro popu, deep house a minimal techna, v níž prý hraje důležitý vliv berlínská klubová scéna, Blomqvistem charakterizovaná: Wild, fun, freedom in mind. Jako jeden z mála současných elektroniků se nechává doprovázet kapelou a jedinečný rys jeho koncertů představuje živý zpěv, kterým vnáší do taneční elektronické hudby nečekané emoce.

Nedávno o ní prohlásil: “Ne, myslím si, že je to něco, co se prostě děje. Ale abyste měli ´crossover´ zvuk, potřebujete nejdříve hranice, které se mají překročit. A pro mě normální hranice mezi hudebními styly nejsou skutečními hranicemi. Možná jsou to pouze přátelé, kteří se navzájem inspirují. Ne lidé, kteří žijí uvnitř těchto hranic. Pouze se snažím využít zvuky a nástoje, které se nejlépe hodí k mým skladbám.

Hitová skladba Time Again mladého Berlíňana katapultovala mezi nejpopulárnější současné elektroniky a Blomqist v ní zpívá o stále se opakujících chybách, které nás vtláčejí do životní rutiny. Jeho texty totiž vůbec neplní roli vaty, dá se nad nimi přemýšlet. Blomqistovým silným tématem je třeba ekologie a všude přítomná reklama, nabízející prý “nepotřebné věci a divné chemikálie”. A o svém albu uvedl: “Jmenuje se ´Remote Control´, protože žijeme v dnešní době v nebezpečí. Riskujeme, že ztratíme naše myšlení, srdce, lidskost, soucit a názory. Že to vše ztratíme ve prospěch vzdálené korporátní kontroly lidí, kteří nám prodávají strach, jed, nenávist, válku a smrt. Jen proto, aby vydělali více peněz.