TIP: Od 1. 5. poskytuje generální partner Česká spořitelna slevu 20% z ceny 4-denní vstupenky pro své klienty se službou Servis24 - info zde.

Bomba estereo

14.2.2012 - bomba byla je a bude bombou -david Reagovat

pripojuji se, to co predvedli se jen tak nevidi-chce to repete)

16.7.2011 - To nebylo vystoupení -jani007 Reagovat

To byl totální nářez. Něco takového jsem v životě neslyšel. Zpěvačka podala neuvěřitelný výkon a jestli budete mít někdo možnost shlédnout toto šílenství live kdekoliv, neváhejte ani sekundu. očekával jsem podle popisu, že to bude divoké, ale takové šílenství jsem si nemohl ani vysnít. Kdo neviděl neuvěří!!!

21.7.2011 - Re:To nebylo vystoupení -PetrY Reagovat

Zdravím. Pěkně jste to vystihl. Já jsem nečekal, že tato skupina vzbudí až takový zájem. V jednu chvíli jsem se dokonce bál, že budu ušlapán ... :-) .. Mám CD PALENQUE PALENQUE: [Soundway, 2010], s podtitulem Champeta Criolla & Afro Roots in Colombia 1975-1991, což je takový retrospektivní výběr z nahrávek afro-kolumbijských tanečních orchestrů a skupin, které mají výrazně hypnoticko-perkusivní charakter. V průvodci k festivalu Colours se ve spojitosti se skupinou BOMBA ESTÉREO zmiňuje styl CUMBIA, jenž vznikl postupným mísením hudby původních obyvatel a nasilně dovlečených Afričanů. Jednou z moderních stylových odnoží cumbie je tzv. CHAMPETA, kterou zmiňovala také zpěvačka Lil Saumetová. Všechno začali kolumbijští diskžokejové během šedesátých let, kteří hojně pouštěli dováženou moderní populární hudbu z Afriky a Karibské oblasti (highlife, soukous, afrobeat, ..). Pohybovali se převážně v chudinských čtvrtích, kde tanečníci byli hojně vyzbrojeni tzv."champetas", tj. dlouhými noži. Prý je to myšleno také symbolicky - nová africká hudba se zabodávala do kolumbijské a vytvářelo se tím opět něco nového. Takže styl CHAMPETA v podvědomí hudebníků skupiny BOMBA ESTÉREO má určitý podíl na jejich strhujícím projevu. ... Mimochodem, bylo zajímavé porovnat skupinu BOMBA ESTÉREO s dalšími dvěma tzv. "latinskými" (LUISA MAITA-Brazílie a LA SCHICA-Španělsko). Při téměř stejném nástrojovém obsazení (zpěv, kytara, basa, bicí) měla každá skupina svůj nezaměnitelný zvuk.

20.7.2011 - Re:To nebylo vystoupení -Domča Reagovat

Musím jen souhlasit. Přidávám se a doporučuji všem, kteří na to někdy narazí. Jinak nejlepší písnička: Fuego!!